KONEC SEZÓNY ST. ŽÁKYŇ

KONEC SEZÓNY ST. ŽÁKYŇ

Starší žákyně pomáhající v této sezóně mladším dorostenkám a doplňované mladšími žákyněmi se účastnily Plzeňské ligy a díky dobrému umístění v kvalifikaci i Žákovské ligy starších žaček.

Žákovská liga je celostátní soutěž starších žákyň, které hrají o titul mistra ČR. V kvalifikacích se rozhoduje, kdo postoupí do hlavních bojů. Holky v kvalifikaci ve Skalné vyhrály dva zápasy a stejný počet o prohrály. Ze třetího místa nepostoupily přímo, ale díky dobrému výsledku stejně místo v Žákovské lize získaly. V hlavních bojích sehrály 24 zápasů v 6 turnajích, vyhrály 10 zápasů, 1remizoval a 13 prohrály. S bilancí 354 vstřelených a 392 obdržených gólů a získáním 21 bodů se celkově umístily na 14. místě (z 25).

Mezi první desítkou nejlepších střelkyň ligy je Barbora Schulzová (102) s tím že je zároveň nejúspěšnější střelkyní Plzeňské ligy (105). Další střelkyně jsou Andrea Schmierlerová (82) a Nela Nečekalová (39). Podobně jako u 2. ligy mladšího dorostu i starší žákyně tolik nefaulovaly. S 28 dvouminutovými tresty a 2 přímými červenými karta (vážné porušení pravidel – není po 3 dvouminutovkách v jednom zápase). Nejtrestanější hráčku máme až na 4. místě a je jí Adéla Skalová s 5 dvouminutovkami a právě 1 přímou červenou kartou.

V Plzeňské lize holky sehrály také 24zápasů s bilancí 12 výher, 2 remíz a 10 proher. S 26 body se umístily celkově na 3. místě. Celkově vstřelily 336 gólu a obdržely jich 420.

Nejlepší střelkyní se stala již zmíněná Barbora Schulzová (105 – 18 z trestných hodů),mezi dalšími se umístila Andrea Schmierlerová (80), Nela Nečekalová (36), Adéla Skalová (29) a Kristýna Kolocová (24). Zde již statistiku nejtrestanějších hráček ovládáme podobně jako 1. liga žen. Celkově jsme na 2. místě s 27 dvouminutovými tresty a 7 žlutými kartami. Na stříbrné příčce nejtrestanějších hráček je Eliška Sližová se 7 dvouminutovkami a 1 žlutou kartou. V první desítce je ještě Barča Schulzová.

Děkujeme za skvělou reprezentaci a zvládnutí náročné sezóny. Držíme palce do dalších bojů.