Kynžvarťák 2024 zná své vítěze!

KYNŽVARTSKÝ POHÁR 2024

Dvě kategorie se jely poprat o medaile do nedalekého Kynžvartu. Již 49. ročník tradičního turnaje Kynžvartský pohár – Memoriál Mila Prokeše (2024 – Házená Kynžvart (hazena-kynzvart.cz)) se odehrál od pátku 7.6. do neděle 9.6.na celkem 5 hřištích, účasti 44 týmů třech věkových kategorií a s počtem hráček cca 600.

minižákyně

V kategorii minižactva se hrálo systémem všichni proti všem. Naše holky tedy sehrály 13 utkání, každé po 15 minutách hracího času. Vyhrály dva zápasy a zbytek většinou velký rozdíl prohrály. Až na jeden zápas zvládly soupeřů vsítit gól a to je velký úspěch. Získaly jsme nakonec i jednu trofej pro jednotlivce, sice celkem smutnou, ale to už nám nevadí. S dvěma dvouminutovými tresty byla nejtrestanější hráčkou turnaje Adéla Bílková. 😀 Nejvíce gólů dala Nikola Hulváková, bohužel víme jen to, že jich dala nejvíce.

Slovo trenérky Katky Pokorné: „Jsem na holky neskutečně pyšná. Za ten rok se posunuly neskutečným způsobem, jen bohužel na ostatní týmy ještě nestačíme. Zlom nastal v zápase se Strakonicemi, kde holky začaly společně bránit a jim se nedařilo projít. Bylo to poprvé, co nám tam bez kontaktu neproskakovaly hráčky soupeře a v tu chvíli jsem byla velmi hrdá a překvapená. Prostě jim to docvaklo a málem jsme i vyhrály. Jsou skvělé, těším se na další sezónu.“

mladší žákyně

Mladší žákyně odehrály systémem dvou skupin a nadstavby (1-8, 9-14) celkem 9 zápasů. Nakonec skončily na posledním místě a my doufáme, že příště výsledek vylepší.

Děkujeme trenérům, že holkám umožnily jet na krásný turnaj!

odkaz na fotogalerii